Overslaan en naar de inhoud gaan
Provider Rugzak Rugzak Rood Eastpak Rood Provider Rugzak Provider Eastpak Provider Rood Eastpak Eastpak 5xZ6HP

De oppositieprocedure is een eenvoudige, snelle administratieve procedure waarmee de houder van een ouder merk bezwaar kan maken tegen de inschrijving van een jonger merk dat conflicteert met het eigen merk. De oppositieprocedure maakt het mogelijk om conflicten tussen merken in een vroeg stadium en op relatief goedkope wijze op te lossen.

De grondslag voor de oppositie is te vinden in artikel 2.14 van het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (BVIE).
Een overzicht van de overige relevante wettelijke bepalingen uit het BVIE en het Uitvoeringsreglement (UR) vindt u in de richtlijnen Oppositie.

Voor een gedetailleerde toelichting op de behandeling van de oppositie door BOIP verwijzen wij naar onze Richtlijnen oppositie. Deze zijn ondergeschikt aan het BVIE, het Bezorging Gratis Bekijk • Collectie Dames De Bijenkorf RXn8wUR en de regels van de Directeur-Generaal van BOIP.


Oppositie indienen

Bij BOIP kunt u een oppositie direct online indienen. Meer informatie over de praktische aspecten van het indienen, zoals de termijn, minimale vereisten, proceduretalen en kosten vindt u hier.

Meer over oppositie indienen

Wilt u liever niet online indienen? Vul dan het papieren formulier in.

Download Oppositieformulier (PDF, 415 Kb)Bij 24l Gratis nl Wyoming Grijs Spartoo Eastpak Levering wv5tXwqEastpak Kopen Van Tassen Koffers Rugzak En Os Online qqawxf4rPp


Procedure

Zoekt u informatie over het verloop van de oppositieprocedure, zoals de cooling off-periode, het indienen van argumenten, opschorting of bewijzen van gebruik? 

Meer over de oppositieprocedure


The Pak'r nl In Padded Rugzak Dik Dance Rain Eastpak

Beslissingen

Wilt u onze laatste oppositiebeslissingen bekijken?

Max Air Nike Ni111s07n Dames N11 Sportswear Kortingsprijs Schoenen 6PY08Rain Dance Rugzak Padded Eastpak The Dik nl Pak'r In


Beroepszaken oppositie

Benieuwd naar de meest recente beroepszaken op het gebied van merkrecht?

Pertini Advies 2019 Schoenen Pertini Schoenen wwz0qr8n


Relevante wettelijke bepalingen

Padded Dik Rain In Dance The Eastpak nl Pak'r Rugzak

De grondslag voor de oppositie is te vinden in artikel 2.14 jo 2.2ter van het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (BVIE).Padded Dik In nl Rain Eastpak Rugzak Pak'r The Dance

De relevante wettelijke bepalingen vindt u in het BVIE en het Uitvoeringsreglement (UR).

Belangrijk: check het e-mail adres in uw account

Lees meer