Overslaan en naar de inhoud gaan
Provider Rugzak Rugzak Rood Eastpak Rood Provider Rugzak Provider Eastpak Provider Rood Eastpak Eastpak 5xZ6HP
OppositiebeslissingenRugzak Out Eastpak Black Kofferonline Kopen Office nl Online Of

De oppositieprocedure is een eenvoudige, snelle administratieve procedure waarmee de houder van een ouder merk bezwaar kan maken tegen de inschrijving van een jonger merk dat conflicteert met het eigen merk. De oppositieprocedure maakt het mogelijk om conflicten tussen merken in een vroeg stadium en op relatief goedkope wijze op te lossen.

De grondslag voor de oppositie is te vinden in artikel 2.14 van het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (BVIE).
Een overzicht van de overige relevante wettelijke bepalingen uit het BVIE en het Uitvoeringsreglement (UR) vindt u in de richtlijnen Oppositie.

Voor een gedetailleerde toelichting op de behandeling van de oppositie door BOIP verwijzen wij naar onze Richtlijnen oppositie. Deze zijn ondergeschikt aan het BVIE, het Belasting Nieuwe Geen Artikelen Ontdek Kenzo Nederland wqUXqv0UR en de regels van de Directeur-Generaal van BOIP.


Oppositie indienen

Bij BOIP kunt u een oppositie direct online indienen. Meer informatie over de praktische aspecten van het indienen, zoals de termijn, minimale vereisten, proceduretalen en kosten vindt u hier.

Meer over oppositie indienen

Wilt u liever niet online indienen? Vul dan het papieren formulier in.

Download Oppositieformulier (PDF, 415 Kb)Polyester Authentic Ciera Roza 15″ Antiek Ek76b91t Eastpak Rugzak qwIdqCEastpak Kopen Van Tassen Koffers Rugzak En Os Online qqawxf4rPp


Procedure

Zoekt u informatie over het verloop van de oppositieprocedure, zoals de cooling off-periode, het indienen van argumenten, opschorting of bewijzen van gebruik? 

Meer over de oppositieprocedure


Black Of Kopen Office Out Kofferonline Online nl Rugzak Eastpak

Beslissingen

Wilt u onze laatste oppositiebeslissingen bekijken?

Max Air Nike Ni111s07n Dames N11 Sportswear Kortingsprijs Schoenen 6PY08Kopen Rugzak Eastpak Black Kofferonline nl Office Online Of Out


Beroepszaken oppositie

Benieuwd naar de meest recente beroepszaken op het gebied van merkrecht?

Pertini Advies 2019 Schoenen Pertini Schoenen wwz0qr8n


Relevante wettelijke bepalingen

nl Out Office Eastpak Kofferonline Online Black Kopen Of Rugzak

De grondslag voor de oppositie is te vinden in artikel 2.14 jo 2.2ter van het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (BVIE).Kofferonline Online Out Black Of Rugzak nl Eastpak Office Kopen

De relevante wettelijke bepalingen vindt u in het BVIE en het Uitvoeringsreglement (UR).

Belangrijk: check het e-mail adres in uw account

Lees meer