Top New Low Grey Balance Shoes Hipster Sneakers x0wqvqdY
Sluit Grape Actie Prijs London Oktober Rugzak 2018 Beste Eastpak Opgrade
 

Rugzak Beste Actie Grape Eastpak Prijs London Opgrade Oktober 2018 Bwq6TX

Finclub is de pas opgerichte alumnivereniging van de Master in Personal Financial Planning (MPFP). Het doel van de vereniging is de banden tussen en met AMS-alumni, en van MPFP in het bijzonder, in stand te houden en te versterken. Het eerste event focuste op pensioenen en in het bijzonder op de nieuwe evoluties in dit domein.

 

Pensioenen met Yves Stevens

Professor Yves Stevens nam ons mee in de nieuwste evoluties op vlak van pensioenen. Anno 2018 ligt de vervroegde pensioenleeftijd op 63 jaar en moet men 41 loopbaanjaren bewijzen. De start van het wettelijk pensioen bepaalt tegenwoordig ook de uitkeringsdatum van eventuele aanvullende pensioenen. Deze is dus niet noodzakelijk meer gelijk aan de contractueel bepaalde uitkeringsdatum. Deze laatste datum speelt enkel nog een rol voor projectiedoeleinden, zoals het verwachte pensioenkapitaal of de berekening van de beruchte 80%-regel.

"De start van het wettelijk pensioen bepaalt tegenwoordig ook de uitkeringsdatum van eventuele aanvullende pensioenen."

We werden niet echt warm gemaakt voor het afkopen van onze studiejaren om op die manier ons toekomstige pensioen de hoogte in te krikken. Ondanks dat je studiejaren kan laten meetellen als gewerkte jaren bij de pensioenberekening blijkt dit toch niet voor iedereen even interessant te zijn.

Pensioensovereenkomst voor zelfstandigen

Hoewel loontrekkenden via hun sociale bijdragen nog altijd meer pensioenrechten opbouwen, gaat het ook stapsgewijs de goede richting uit met het zelfstandigenpensioen. Aan de hand van een quiz werden we eveneens ondergedompeld in de POZ, de jongste spaarformule voor zelfstandige ondernemers binnen de pensioenpijlers. De winnaar van de quiz mocht naar huis met een goede fles wijn, die hem toch zeker voor even alle pensioenbesognes zal doen vergeten.

"Interessant was ook de fiscale “ranking” van de verschillende aanvullende pensioenstelsels en spaarformules. De conclusie: eerst VAPZ en dan pas IPT voor wie hogere bedragen wenst."

Interessant was ook de fiscale “ranking” van de verschillende aanvullende pensioenstelsels en spaarformules. De duidelijke conclusie: eerst VAPZ en dan pas IPT voor wie hogere bedragen wenst. Dit omwille van de aftrekbaarheid van VAPZ in de hogere belastingschalen van de personenbelasting, de positieve impact op de sociale bijdragen, het ontbreken van verzekeringstaks en vooral de voordelige eindbelasting via een fictieve rente.

Ontdek meer via de Masterclass Pensioenplanning.

Online Schoenen Bugatti Kopen Gratis Zalando Verzending pa7Swq

 

Toekomstige evoluties

Professor Stevens eindigde zijn uiteenzetting met nog een aantal kritische reflecties over de toekomstige evoluties die we mogen verwachten. We kunnen concluderen dat je best voor jezelf spaart en zorgt dat je niet afhankelijk bent van grillige politieke beslissingen of een onzeker pensioenstelsel. Een duidelijk pleidooi voor het belang van een degelijke persoonlijke financiële planning.

"We kunnen concluderen dat je best voor jezelf spaart en zorgt dat je niet afhankelijk bent van grillige politieke beslissingen of een onzeker pensioenstelsel."

De opmaak van een degelijke persoonlijke financiële planning vergt niet alleen een brede blik, met aandacht voor fiscale, juridische, economische en sociale aspecten, maar vraagt in een steeds sneller evoluerend juridisch en economisch kader ook continue bijscholing. Het uitwisselen van kennis over de verschillende vakdomeinen heen en netwerken met verschillende specialisten, in combinatie met een kritische en volhardende attitude, is hiervoor dan ook een echte meerwaarde. 

Zijn jouw financiële adviezen geïntegreerd en actueel genoeg?

Online Navy Mooie Tutor nl Eastpak Rugzak Cloud Beslist Tassen gftwXq4

 

 • Tweet
 • Grape London Oktober Eastpak 2018 Beste Actie Rugzak Prijs Opgrade

Topics: Alumni , Financial Management & Accounting

Geschreven door
Rugzak Beste Actie Grape Eastpak Prijs London Opgrade Oktober 2018 Bwq6TX Rugzak Beste Actie Grape Eastpak Prijs London Opgrade Oktober 2018 Bwq6TX

Sophie Degroote

We zijn benieuwd wat jij vindt. Laat een reactie achter!

  Recente berichten

  Oktober Grape 2018 Actie Rugzak Beste Eastpak Opgrade London Prijs
  Effectief inzetten op charismatisch leiderschap!?Eastpak Prijs Actie London 2018 Oktober Opgrade Rugzak Beste Grape
  Grape Eastpak 2018 Actie Oktober Prijs Opgrade Rugzak London Beste

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Berichten per topic

  Volg ons

  Prices Eastpak Compare Scrooge Pak'r Wave uk Padded On co Little BIqwqvXnxr

   
  De Boogkeers 5
  2000 Antwerpen
  België

  [email protected]
  +32 (0)3 265 47 58

  Algemeen Lederen Kruidvat Klassieke Aanbieding Bij Tas Znq7xB
  Programma's
  Volg ons
  Dreamland Out Eastpak Office Of Rugzak Cracked Blue xzn1nY5q